Сензорна и аналитичка евалуација на вино

Цели на предметната програма (компетенции): Стекнување знаења и вештини за сензорно оценување на вина, утврдување на боја, арома и вкус на вино, примена на аналитички методи за утврдување на квалитетот на виното, вклучувајќи основни и инструментални методи на анализа (спектроскопија, хроматографија).

Скриптата по предметот Сензорна и аналитичка евалуација на вино може да се симне од следниот линк: http://e-lib.ugd.edu.mk/162

Практикумот по предметот Сензорна и аналитичка евалуација на вино може да се симне од следниот линк: http://e-lib.ugd.edu.mk/161

Предавањата по предметот Сензорна и аналитичка евалуација на вино во ppt формат може да се симнат од е-учење, на следниот линк: https://moodle2.ugd.edu.mk/course/view.php?id=527