Литература, Основи на биохемија, 1-семестар, Прехранбена технологија

 

22.

    

Литература

22.1.

Задолжителна литература

Ред. број

Автор

Наслов

Издавач

Година

1.

Karlson P.

Biokemija (prijevod)

Školska knjiga, Zagreb

1993

2.

Berg, J.M., Tymoczko, J.L., Stryer, L. 

Biochemistry,

 (VI. izdanje)

Freeman and Comp., New York,

2006

3.

Nelson, D.L., Cox, M.M.

Principles of Biochemistry (third edition)

Lehninger Worth Publisher, New York

2000

22.2.

Дополнителна литература

Ред. број

Автор

Наслов

Издавач

Година

1.

Lehninger, A.L., Nelson, D.L., Cox, M.M.

Principles of Biochemistry

Worth Publishers, New York

2004

2.

Voet, D., Voet, J.G.

Biochemistry

John Wiley & Sons, New York

1995

3.

Berg, J.M., Tymoczko, J.L.,  Stryer, L.

Biochemistry, (V. izdanje)

Freeman and Comp., New York,

2002

Semester: 

Winter

Offered: 

2017